ER JEG KLAR FOR ET ÅPENT NORGE?

God kveld!

Da har det gått noen dager siden Norge åpnet helt opp igjen etter pandemien. Det er så utrolig rart å tenke på, og jeg klarer ikke helt å slappe av. Vet at det jo er bedre tider nå, og at jeg er fullvaksinert. Men likevel så ligger der en liten uro inni meg fortsatt. Da jeg var på trening, så ble jeg så glad for å se at vaskerutinene fortsatt er på plass. Da kan jeg passe på at det går bra på trening, og holde på de gode rutinene. Høres kanskje litt ut som at jeg har panikk for bakterier, men det er bare sånn jeg er.

Så har vi jo da lov til å klemme hverandre, og være nærme. Det har alltid vært helt naturlig for meg å klemme venner og familie. Men her ønsker jeg også å være litt forsiktig fortsatt. Særlig mot de som man ikke helt vet om liker å klemme i utgangspunktet. Det er jo tross alt mange mennesker som ikke ønsker å ha noen så innpå kroppen sin. Jeg ønsker å respektere det, og samtidig slappe av sammen med de som jeg vet takler å klemme.

I helgen var jeg i på en kjekk bursdagsfeiring. En god venninne hadde invitert meg, og jeg kjente ingen andre. Det var en intens opplevelse å være sammen med festglade mennesker, og kaste seg ut på dansegulvet igjen. Høy musikk sprengte nesten ørene mine, og jeg var så langt utenfor komfortsonen min. Da vi stod på terrassen, så merket jeg at det var helt naturlig for meg å stå litt på avstand. Sånn cirka en meter. Og det var rart å skulle vært komfortabel med at andre mennesker stod nærmere meg.

Vi kommer nok tilbake til normalen etter en stund. Men det kommer til å ta tid for min del. Og jeg tror at der har skjedd  varige endringer for mange av oss. Jeg er selvsagt så glad for at hverdagen kan komme tilbake igjen. Det er bare det at pandemien er ikke helt over, og vi må fortsatt tenke på de som ikke er like trygge som oss. Ser du et menneske som fortsatt velger å bruke munnbind, så skjønn at vedkommende kan ha egne årsaker til det. Vær flinke til å akseptere hverandres grenser, og ikke bare kast deg over mennesker på din vei.

Noen av oss kan faktisk ikke senke skuldrene, og vi vet ikke hvorfor de må være ekstra forsiktige. La Norge være et trygt sted for oss alle sammen. Vask hendene, og bli hjemme dersom du er syk. Og forsøk å lese kroppsspråket til dem du møter. Da vil alle ha det mer behagelig, og kunne ha sin private sone i fred.

Klem fra Wenche

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg