Hvordan skrives en ny låt?

Jeg er så klar for en ny låtskriver økt!

God morgen!

Sangfuglen er våken ,og så klar for en ny dag med låtskriving og musikk! Herlig følelse, og det skal nytes så godt som mulig. Vi kommer oss nærmere plateinnspilling for hver gang, og det motiverer meg noe helt enormt. I tillegg skal vi se på ulike løsninger på den økonomiske biten angående plate. Og der har vi fått mange tips, og gode ideer fra andre musikere. Føles så herlig å endelig diskutere egen plate, og faktisk ha det som et realistisk mål! Jeg er forsiktig optimist, og håper vi lander på en god løsning i løpet av 2020. Fantastisk følelse å vite at drømmer kan nås!

Jeg har en del låter som allerede er skrevet ferdig, og det er så godt å kjenne på. Når vi synger dem for andre, så får vi så utrolig gode tilbakemeldinger. Det varmer hjertet mitt, og jeg blir så utrolig stolt. Når jeg ser at publikummet mitt reagerer med tårer, så vet jeg at låten har truffet en nerve. Og da har jeg nådd ut med teksten min, og gitt den til et annet menneske. Forhåpentligvis kan den være til hjelp eller trøst. For meg som fersk låtskriver, er det utrolig viktig å se disse reaksjonene. Og ta i mot alle de fine ordene som de sier i etterkant.

Sterke følelser skal gjøres om til personlige tekster.
Rett fra hjertet!

Nå i dag så skal vi jobbe videre med en låt, som nesten er ferdig. Men vi sliter litt med å finne riktig melodi til to viktige tekstlinjer. Spent på om vi knekker den koden i løpet av dagens musikkterapi. Når jeg skriver låter, så tømmer jeg sjelen min. Så det er skikkelig personlig, og tekstene utleverer meg på en ganske rå måte. Det gjør meg spent på hvilke reaksjoner som kommer, og mine egne følelser knyttet til det. Noen ganger så må jeg prosessere tekstene flere ganger. Da leser jeg teksten høyt foran musikkterapeutene. Noen ganger så ender jeg opp med å gråte, og da må vi snakke litt om følelsene der og da.

Det er ganske tøft å sitte der med tårene som triller, og man skal forsøke å forklare hva som gjør så vondt. Men samtidig så er det utrolig viktig, og jeg tar alltid nye steg i etterkant. Det kalles personlig vekst, og er noe som jeg trenger i min hverdag. Ved å våge å gå gjennom en slik prosess, så vil man kunne legge ting lenger bak seg. Da kan man på en måte gå videre. Etter hvert som tårene forsvinner, så klarer jeg å jobbe med selve låten. Da former vi den i sammen, og så blir det enda en låt i min katalog! Det er så sprøtt å tenke på. Men utrolig deilig å på samme tid! Jeg gleder meg så enormt til den dagen platen kommer ut!

Jeg ønsker deg en nydelig tirsdag, og håper at vi ses her igjen i kveld!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg og Hverdagschat (torsdag)

Podcast: Min psyke hverdag!

Bli gjerne med i Mestringsklubben!

0 kommentarer

Siste innlegg