Hvorfor skjermes ikke barna?

Som dere alle vet, så er jeg en person som liker å prate åpent om mine utfordringer i hverdagen. Både på godt og vondt. For meg så er det helt naturlig, og jeg trenger kanalene mine. Men jeg har heldigvis også bevart noe helt privat, og det ser jeg på som en veldig klok beslutning. Og aller mest så er jeg glad for at mine barn ikke er delaktige i noe som helst på mine kanaler. Det kommer til å forbli sånn, og jeg er helt trygg på det valget. For jeg har mange tanker når jeg ser hvordan unger regelrett blir brukt, for å skape klikk og lesertall. Det er ikke bare unge foreldre som gjør dette. Nei, godt voksne mennesker velger å dele ungene sine med hele verden. Og noen tar også kommersielle samarbeid , som involverer de små. Da blir jeg ganske så frustrert.

Det er selvsagt både nusselig og til tider morsomt å se på de herlige barna. Men så tenker jeg litt lenger frem i tid. For det kommer nemlig en dag hvor ungene kanskje ikke liker å ha tusenvis av bilder på internett. Og da kan man ikke reversere de avgjørelsene man tok for flere år siden. Jeg får kritikk for at jeg i det hele tatt skriver på internett, eller at jeg poster videoer på Youtube. Fordi jeg har barn, og de kan få ubehageligheter på grunn av meg. Det er noe som jeg tar svært seriøst, og som vi snakker med barna om. Og jeg tar hensyn til deres meninger, og forholder meg til de reglene som vi sammen setter. Så selv om jeg ikke viser frem barna, så skaper det reaksjoner. Da bør det ringe noen varselbjeller hos dem som gladelig har barna med overalt.

Jeg mener fortsatt av foreldrene selv skal ta dette ansvaret, og bestemme det helt selv. Men jeg må være ærlig og si, at jeg i mange tilfeller kjenner på et ubehag. Der kommer en tid hvor ungene er så store, at de blir mer delaktige i denne avgjørelsen. Men små barn har ikke den stemmen, og da bør man vurdere sterkt hvilke settinger barna skal være med i. Jeg provoserer nok noen med dette standpunktet, men jeg står i det. For vi ser en holdning til dette, som virkelig ikke er bra. Man bør skjerme ungene mer i sosiale kanaler. For min del så er vår avgjørelse helt riktig. Og jeg regner med at dere andre også har tenkt over saken. De som velger annerledes enn meg, får stå for det. Akkurat sånn som jeg må stå for mine valg. Det er viktig å ha noe privat. Som bare tilhører den nærmeste kretsen. Og sånn trives vi med å ha det i vår hverdag.

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg og Hverdagschat (torsdag)

Podcast: Min psyke hverdag!

Bli gjerne med i Mestringsklubben!

0 kommentarer

Siste innlegg