Jeg våget nesten ikke å gå ut av bilen….

I går våknet jeg opp til deilig sommervær, og herlig temperatur. Perfekt vær til å pynte meg i en av sommerkjolene mine. Jeg valgte en kjole i en fin Burgund farge, og gav blaffen i mine hvite legger. Sminket meg, og jobbet i et par timer. Tok de bildene som jeg alltid gjør, og var fornøyd. Men så måtte jeg ned til apoteket for å hente ut medisiner. Og i løpet av de få minuttene som den kjøreturen varte, så forsvant selvtilliten min. Det var akkurat som om jeg hadde lagt den igjen hjemme i gangen. For plutselig kom der bare negative tanker i hodet mitt, og jeg ble sittende i bilen.

Der og da følte jeg meg stygg og mislykket. Hele meg var plutselig ikke fin nok til å gå i sommerkjole. Jeg vet at det høres veldig rart ut. Men sånn er det å leve med gamle traumer og vonde minner. Man mister liksom fotfestet iblant. Men jeg har lært meg teknikker som hjelper meg tilbake til nåtid. Lukke øynene, og puste helt ned i magen mens man teller sakte til fem på inn pust og ut pust. Når jeg fant pusteankeret så kunne jeg tenke mer fornuftig. Så jeg bestemte meg for å trosse de vonde og dumme tankene. Jeg kom meg ut av bilen, og gjennomførte planene mine.

Jeg hater de øyeblikkene hvor min fortid setter meg ut. Det er faktisk noe av det verste jeg vet. Men det nytter ikke å kjempe en kamp som man aldri vinner. Det handler mye heller om å bruke de verktøyene som ufarliggjør traumer og vonde ord. Til høsten er det 7 år siden bruddet. Men jeg kommer til å bruke hele livet mitt på å takle minnene. Takk og lov for at jeg fikk hjelp til å takle livet. Det er jeg så glad for. For selv om slike episoder fortsatt skjer, så er det ikke så ofte lenger. Og jeg kommer meg videre. Jeg velger å dele dette med Dere fordi jeg vet jeg ikke er alene.

Vi er mange som lever med en tung bagasje fra fortiden. Men den skal ikke få ødelegge mer av livet. Jeg velger derfor å la åpenheten ta bort tabuet og skammen. For jeg skal ikke skjemmes av eget utseende lenger. Man skal våge å gå ut av bilen i sommerkjole. Men noen ganger kreves det utrolig mye, og man kjemper hardt. Denne gangen vant jeg!

Vi blogges!

Forresten folkens, jeg har blitt kjent med en herlig dame som holder til i nord. Hun deler masse erfaringer, kunnskap og bilder fra ulike reisemål. Sjekk ut:

https://www.rossibella.no/

Følg meg gjerne:

https://www.facebook.com/wenche.larsenpuntervold?ref=bookmarks

https://www.youtube.com/channel/UCTFQRrhrjA5aE4o-4TWR99A?view_as=subscriber

https://www.instagram.com/wenchelarsen.no/

Snapchat: wencheblogg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg