MINE TRENINGSRUTINER!

Heisann!

Nå for tiden er jeg svært opptatt av å komme i så god fysisk form som mulig. Med mine forutsetninger, så må det tas moderat og gradvis. Men langsiktig jobbing  gir resultater, og det gjør meg skikkelig glad! Nå har jeg vært på Sanden helsesenter i noen måneder, og der har de hjulpet meg i gang. Der har de fokus på rehabilitering, og å trene med moderat belastning.

Vi har jobbet oss gjennom kneproblemer, og etterdønninger etter Corona. Det har vært viktig at noen holder meg litt igjen, og passer på at jeg trener riktig. Det er jo ikke lett å holde meg i ørene, da jeg blir så utrolig ivrig i perioder. Å få til en jevn treningsrytme, har vært vårt største mål. Utenom en liten “pause” nå i sommer, så har jeg holdt det gående i flere måneder. Kroppen responderer bra, men treningen er virkelig ferskvare. Den lille pausen hadde jeg ikke så godt av, og det var tungt å komme i gang igjen. Heldigvis så responderte kroppen fort igjen, og nå er det tilbake til den gode flyten.

På helsesenteret så har hver fysioterapeut sine grupper, og vi trener da på faste tidspunkter hver uke. Jeg kan i prinsippet trene hver ukedag, men det har ikke vært mulig før nå rent helsemessig.  Jeg har trent meg opp med styrkeøvelser, og slynger. Balansetreningen har virkelig vært gull verdt, da jeg også er i gang på elsykkel. Nå har jeg blitt så sterk, at jeg kan ta treningen min oppe i den vanlige salen på Sanden treningssenter. Men jeg får veiledning gjennom Sanden helsesenter fortsatt. Vi har fokusert på å bli sterkere i armer, rygg og bein først. Nå har jeg også kommet i gang med mageøvelser.

Jeg går på tredemøllen i 30 minutter, og det elsker jeg. Det er så deilig å komme inn i den rytmen, og bare gå i et bra tempo over tid. Da forsvinner alle de tunge tankene, og hodet mitt fokuserer kun på treningen. Deretter har jeg nå ganske mange styrkeøvelser som jeg gjennomfører 12*2 repetisjoner på. Etter en time på treningen, er jeg både svett, sliten og ekstremt glad. Masse endorfiner som blir værende i kropp og sjel. Min livsstilsendring hjelper meg til å holde riktig fokus i hverdagen. Regelmessig trening og sunt kosthold. Vektnedgangen går sakte. men det går riktig vei.

Treningsgleden er det viktigste! Nå har jeg kommet inn i gode rutiner, og det håper jeg kan inspirere deg også til å ta i et tak. Husk at litt er mye bedre enn ingenting! Jeg heier på deg!

Klem fra Wenche

0 kommentarer

Siste innlegg