MØRKET ER IKKE FARLIG!

God kveld!

Jeg vet at for veldig mange mennesker, så er det skummelt å snakke om tungsinn og mørke tanker. Man skal liksom mestre livet på best mulig måte, og det skal se så perfekt ut. Vel, jeg har valgt det motsatte. For gjennom min åpenhet, så gjør jeg det faktisk mindre skummelt. Ved å snakke høyt og tydelig om det, så sprekker på en måte spøkelset. Man erkjenner sin egen situasjon, og kan starte på jobben som må må gjøres. Denne julen var fin, selv om jeg måtte ned i mørket atter en gang.

Vel, jeg mener at vi ikke skal gjøre mørket farligere enn det som er realiteten. Ja, vi kan selvsagt komme altfor langt ned i det. Da er det viktig å få tak i profesjonell hjelp raskt. Men man kan være innom mørket, og jobbe seg ut av det på sin egen måte. For min del, så handler det om å lage en skikkelig solid ramme rundt min egen hverdag. Gjøre de tingene som jeg vet hjelper for meg. Denne gangen var det som om jeg nådde et bunnpunkt, og jeg innså at det var på tide å ta tak i min egen situasjon.

Det er et sunnhetstegn at jeg selv ser hva som må gjøres. Da er det de mest elementære tingene som må prioriteres. Frem med den sunne maten, og det riktige spisemønsteret. Sette av tid til fysisk aktivitet, og ta seg tid til en god dusj etterpå. Ta på seg vanlige klær, og unngå flere dager i koseklær og pysjamas. Komme i gang med de vante aktivitetene, og gjennomføre det som man vanligvis gjør. I mitt tilfelle handlet det om å komme i gang med bloggen min igjen. Produsere innhold, og levere en vare. Det fikser hodet mitt.

Vi må ikke være så redde for mørket. Da gir vi det for mye makt. Men ved å akseptere det, så ufarliggjøres det. Sånn er det for meg, men det er ikke en fasit for alle der ute. Kanskje kan du ha nytte av mine tanker og tips. Men jeg vet godt at vi er forskjellige mennesker, og må løse ting på ulike måte. Uansett så tror jeg at aktivitet og rutiner kan hjelpe oss alle sammen. Der finnes en vei ut av mørket, og du kan selv ta de første stegene. Så er det ikke et nederlag å ta i mot faglig hjelp. Det skal jeg også i gang med om få uker.

Jeg ønsker deg en fin mandagskveld, og så håper jeg at vi snakkes i morgen kveld også!

Klem fra Wenche

0 kommentarer

Siste innlegg