Når skal samfunnet godta “usynlige” sykdommer?

Vi er veldig mange som lever med såkalte “usynlige” sykdommer. Det betyr at man lever med smerter som ingen andre ser, og som man altfor ikke blir trodd på. Dette har jeg selv kjent på min egen kropp i altfor mange år. Men jeg har valgt å snakke åpent om det her på bloggen min. For altfor mange lider i stillhet, og blir behandlet dårlig av samfunnet. Det er ikke sånn at alle sykdommer synes på utsiden. Og jeg vet at mange timer tilbringes i senga fordi smertene blir altfor sterke i noen perioder.

Jeg er lei av å ikke bli trodd på! Og jeg møter ofte mennesker som virkelig får ekstra belastninger fordi venner, familie, jobb og nav ikke skjønner hva som er sannheten. Det er noe som vi alle sammen bør skjerpe oss på! Du vet ikke hva den enkelte lever med i sitt privatliv. I visse perioder ønsker jeg ikke at noen skal fysisk røre meg. Fordi da blir smertene så intense, og jeg må dra hjem. For meg så er fibromyalgien den sykdommen som skaper mest trøbbel. Og jeg har levd med intense smerter i lang tid.

Du kan ikke se på meg at jeg har 7 fysiske og 4 psykiske diagnoser. For når jeg er ute, så pynter jeg meg. Og jeg har ikke lyst til å klage om det jeg lever med hele tiden. Så jeg ønsker å se bra ut, og virke så oppegående som overhodet mulig. Men så er det veldig ofte rett hjem i koseplagg og sofa etterpå. Du ser meg ikke på de aller verste dagene. Da tar jeg ikke bilder, eller lager video. Men jeg har en hverdag som veldig mange andre også har. Men smerter hver eneste dag, døgnet rundt.

Når vi da blir sykemeldt eller uføre, så blir vi møtt med stor skepsis og sårende kommentarer. Jeg kjenner så mange kvinner som aller helst ønsker å jobbe masse. Men helsen tillater ikke dette, og i tillegg blir de ikke trodd på. Det gjør noe med psyken, og hverdagen blir ekstra tøff. Jeg skulle ønske at vi kunne respektere hverandre mye mer, og vært rausere mot hverandre. Du kan ikke vite hva som foregår inni oss, og da ville det vært smart å være et ok medmenneske.

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg