Netthets ødelegger hverdagen!

I disse dager er det masse snakk om netthets i media. For ordføreren i Klepp har blitt utsatt for et umenneskelig overtramp. Faktisk hele familien har hatt det skikkelig vanskelig i sin hverdag. Det er så forferdelig å høre hvordan bompengesaken kan trigge frem netthets og straffbare handlinger. Jeg føler med familien, og håper inderlig at ting roer seg ned. Man blir skremt av å se omfanget av saken. Det er ikke greit i det hele tatt! Jeg synes det er tragisk at vi har et samfunn hvor slike overtramp finnes. Det er ikke greit!

Jeg har vært aktiv på internett i noen år nå. Og jeg har fått møte noen nett troll underveis. Men jeg har heldigvis ikke hatt det så ille. Likevel så gjør det at jeg kan sette meg litt inn i situasjonen som familien på Klepp har vært i. For netthets gjør vondt. Man må ha et sterkt filter på når man skal lese stygge ting om seg selv på internett. Hos meg er det stille akkurat nå, og det er jeg glad for. Men jeg vet hvordan det føles å få hets. Det er viktig at hele samfunnet tar ett oppgjør med nett trollene. Og jeg er glad for at der nå er kampanjer mot nett hets.

Vi må lære barna våre reglene om netthets. For det starter jo en plass, og vi må begynne på denne ryddejobben. Men jeg vet jo at godt voksne mennesker tillater seg å skrive de styggeste tingene på internett. Så her må alle sammen gå i seg selv, og ta et oppgjør med egne uttalelser. Her på bloggen så står jeg selv ansvarlig for hvert ord som skrives. Så da må jeg være sikker på at jeg kan stå inne for det , og så kan jeg publisere det. Der finnes regler som vi alle skal forholde oss til, og det burde faktisk ikke være så vanskelig. Jeg håper at denne saken på Klepp kan vekke det norske folk! For vi må stå sammen i kampen mot netthets, og vise at vi ikke godtar det!

Vi blogges!

Følg meg gjerne:

Facebook: Wenche Larsen Gundersen , WeLG Foredrag

Youtube: Wenche Larsen

Instagram: wenchelarsen.no

Snapchat: wencheblogg

0 kommentarer

Siste innlegg