TØR DU SI DET HØYT?

God kveld!

Jeg er blant dem som har behov for å snakke om ting. Det er viktig å kunne være meg selv, og ha venner som klarer å takle meg og min historie. Og jeg kan godt høre på det de har å snakke om også. Vi trenger åpenhet i trygge rammer, og kunne snakke om ting som berører ens liv. For meg, så er det helt avgjørende i et vennskap. Den tilliten er så viktig, og jeg må vite at vi stoler på hverandre. Noen ganger går man på smeller, og velger feil i vennskap. Det gjør så vondt. Men jeg føler endelig at nå er ting på plass, og jeg har et solid nettverk.

Når man velger å dele fra sitt innerste, så blir man ekstra nære hverandre. Og da kjenner med denne personen litt ekstra godt. Jeg er veldig glad i mennesker som våger å dele. Som tør å si hvordan livet egentlig er her og nå. Da kan man få et realistisk bilde på deres liv, og ikke bare se på glansbildene. Selvsagt har vi alle sammen våre grenser på hva vi skal dele med hverandre, og jeg må absolutt ikke vite alt om vennene mine. Men en litt ekstra sårbarhet og åpenhet, er fint.

Vi er jo bare mennesker alle sammen, og alle har sine egne utfordringer. Hvorfor skal vi da bære på dette helt alene, og kanskje slite ekstra mye på grunn av det? Kan vi ikke heller snakke med noen som vi stoler på? Min reise har vært både trøblete og sår. Da er det ekstra viktig at jeg kan få være meg selv fullt og helt. Og jeg er så glad for den nærheten som jeg kjenner på i vennskapene mine. Takknemlig for at de har kommet inn i livet mitt, og ønsker å være en del av det.

La oss våge å være ærlige mot hverandre! Husk at du bestemmer grensene for din egen åpenhet, og det skal respekteres. Men husk at dersom man velger å snakke åpent, så er det ofte enklere for vennen din å gjøre det samme tilbake. Da kan dere ende opp med å virkelig hjelpe hverandre videre i hverdagen. Det er så verdifullt og flott!

Ha en fin kveld!

Klem fra Wenche

4 kommentarer

Siste innlegg